Minestrone biezzupa
Šis ēdiens nāk no Itālijas, un to var pagatavot vairākās versijās. Tradicionāli šo zupu gatavo bez gaļas. Kā to pagatavot, žurnālam Mammamuntetiem.lv “Bērnudārznieks” stāsta Normunds Baranovskis, “Rimi Bērniem” garšas eksperts.
-
Normunds Baranovskis
šefpavārs
Vairāk receptes ar mikrozaļumiem meklē žurnāla “Bērnudārznieks” jaunākajā numurā.
Gatavošanas laiks: 40 minūtes
Daudzums: 4+ personām
Nepieciešams:
- 1 burkāns
- 2 seleriju kāti
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 2 ķiploka daivas
- 1/3 cukini
- 1 kukurūza
- 1,5 ēdamk. tomātu pastas
- 1,5 l dārzeņu buljona
- 1 sauja mazu makaronu
- 2 ēdamk. sviesta
- Pasniegšanai:
- Mikrozaļumi – pēc garšas
- Skābais krējums – pēc garšas
Pagatavošana:
- Visus dārzeņus un saknes sagriež nelielos kubos.
- Dziļā katlā sviestā sautē visus dārzeņus un saknes. Pievieno tomātu pastu, tad pielej buljonu.
- Uz lēnas uguns vāra 25 minūtes.
- Pievieno makaronus, vāra vēl 7 minūtes.
- Pasniedz ar mikrozaļumiem un, ja vēlas, ar krējumu.