Ātro vakariņu recepte: biezpiena klimpas ar kivi
-
Normunds Baranovskis
šefpavārs

FOTO:
Šo ēdienu iespējams pagatavot bez laktozes un glutēna, izvēloties atbilstošus produktus, taču var gatavot arī no parastā biezpiena un miltiem, tikai tad masa varētu sanākt mīkstāka. Abos gadījumos jāizvēlas vienāds sastāvdaļu daudzums.
Šo ēdienu iespējams pagatavot bez laktozes un glutēna, izvēloties atbilstošus produktus, taču var gatavot arī no parastā biezpiena un miltiem, tikai tad masa varētu sanākt mīkstāka. Abos gadījumos jāizvēlas vienāds sastāvdaļu daudzums.
Gatavošanas laiks: 30 minūtes.
Daudzums: 2 lieliem vai 4 maziem ēdējiem.
Nepieciešams:
Klimpām:
- 275 g biezpiena bez laktozes
- 9 ēdamk. amaranta miltu “Rimi” (vai citu miltu)
Mērcei:
- 1,5 ēdamk. sviesta bez laktozes
- 2 ēdamk. pūdercukura
- 3 ēdamk. skābā krējuma “Rimi Free From”
- Piedeva:
- 1 nogatavināts kivi
Gatavošana:
- Sajauc biezpienu ar miltiem. Izmīci, līdz veidojas plastilīnam līdzīga konsistence.
- Kopā ar bērnudārznieku saripini biezpiena bumbas, lielākas vai mazākas.
- Apkaisi ar vienu ēdamkaroti miltu un ieliec ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Uzvāri katlā vismaz 2 litrus ūdens un liec vārīt bumbas. Vāri, līdz tās uzpeld (apmēram divas minūtes).
- Pannā izkausē sviestu ar pūdercukuru un pieliec krējumu.
- Mērcē liec novārītās bumbas; pasniedz kopā ar kivi šķēlēm.

Biezpiena klimpas tētim gatavot palīdzēja meitiņa Emma.