Nūdeļu zupa – silta, sātīga un pagatavojama kopā ar bērnu
Šī būs ideāla maltīte, lai sasildītos pēc aktīvas ārā būšanas.
-
Normunds Baranovskis
šefpavārs
Gatavošanas laiks: 15 minūtes.
Daudzums: 4 personām.
Nepieciešams:
- 500 ml buljona (mājās gatavota vai 1 buljona kubiņa uz 500 ml ūdens)
- 1 burkāns
- 100 g saldēto zaļo zirnīšu “Rimi”
- 50 g plato rīsu nūdeļu
- 2 sīpolloki
- 2 olas
- 1 ēdamk. eļļas
Gatavošana:
- Katlā sildi buljonu.
- Burkānu sarīvē plānās strēmelēs un sagriez stienīšos. Liec buljonā sildīties 5 minūtes.
- Pievieno nūdeles, zirnīšus. Karsē buljonu vēl 3 minūtes.
- Sakul ar dakšu olas un sakarsētā pannā ar eļļu uzlej plānā kārtā. Apcep kā plāno pankūku. Sarullē to un sagriez nūdelēs. Pasniedzot liec šķīvī, papildinot ar smalki grieztiem sīpollokiem.