Pavlovas kūciņas bez miltiem un piena

FOTO:
Ilze Kupča piedāvā īpašu gardumu receptes, kas, protams, garšos arī tiem, kam aizliegumu uzturā nav.
Sastāvdaļas
5–6 nelielas Pavlovas
- Pamatnei
- Olu baltums 60 g (vajadzēs 2–3 olas)
- Pūdercukurs 140 g
Krēmam
- Svaigais siers 180 g
- Saldais krējums 100 g
- Cukurs 50 g (2–3 ēdamkarotes)
- Sula no viena laima vai puscitrona
- Ogas pēc izvēles

Gatavošana:
1) Pamatnei olu baltumu saputo ar pūdercukuru stingrās putās.
Tad veido dažādas formas uz cepamā papīra un liek cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 100–110 grādu temperatūrā aptuveni pusotru stundu. Izņem ārā, ļauj atdzist.
2) Krēmu gatavo, kopā saputojot svaigo sieru, putukrējumu, cukuru un laima vai citrona sulu.
3) Izceptas un atdzesētas Pavlovas dekorē ar krēmu un savām iecienītākajām ogām.
Ieteikums
Cepot Pavlovas, ir jāiemācās “sajust” savu krāsni – katra ir mazliet citāda. Ir arī tādas krāsnis, kurās Pavlovām piemērotākā temperatūra ir 80 grādi – tad cepšanas ilgums jāpagarina līdz 2 stundām. Krēmam citrona sulas vietā var pievienot augļu biezeni, tādējādi dažādojot garšu.