Mutē kūstošie ogu zefīri bez miltiem un piena
Recepte 40–50 maziem zefīriem
Sastāvdaļas:
- Olu baltums 60 g (vajadzēs 2–3 olas)
- Cukurs 650 g
- Ogu biezenis (no svaigām vai atsaldētām ogām, bez cukura) 260 g
- Ūdens 160 ml
- Agara želatīns 20 g
Gatavošana:
1) Olu baltumam pievieno 250 g cukura un 260 g ogu biezeņa vai ogu. Puto, līdz veidojas stingru putu konsistence.
2) Katliņā ielej 160 ml ūdens, ieber 20 g agara želatīna. Uzbriedina apmēram 5 minūtes.
Želatīnu liek sildīties – kad uzsilis, pievieno 400 g cukura. Vāra līdz staipīgai konsistencei.
3) Turpina putot olbaltuma putas, pievieno karsto sīrupu un turpina putot 15 minūtes līdz stingrām putām. Ņem dekorējamo uzgalīti un veido zefīriņus.
4) Atstāj uz 12 stundām sastingt, nožūt.
5) Tad, izmantojot pūdercukuru, veido zefīrus no divām zefīru pusītēm.
Ieteikums
Zefīriem ieteicams izmantot ogas un augļus, kas satur dabīgo pektīnu, piemēram, ābolus, upenes, jāņogas, avenes.
Un uzmanies, rīkojoties ar karsto sīrupu!