Virtuvē pusaudzis un pusfabrikāti. 3 receptes ar garantiju, ka izdosies!
-
Normunds Baranovskis
šefpavārs
Lai ēdiens būtu gatavs ātri, nav vienmēr jāizmanto zināmās fast food pieejas – trekns, sāļš vai pārcukurots. Veikalu klāstā šobrīd ir pieejamas dažnedažādas sagataves, kas ievērojami paātrinās ēdiena pagatavošanas laiku, turklāt – būs gardi un pat veselīgi.
“Rimi Bērniem” garšas eksperts Normunds Baranovskis dalās ar trim receptēm, kas būs pa spēkam pusaudzim un garšos gluži kā populārajiem ēdienu piegādātājiem – stilīgais un vieglais voks un divi mutē kūstoši karstie pīrāgi.
Rīsu nūdeles ar vistu un dārzeņiem
2 personām
Gatavošanas laiks: 15 minūtes
Nepieciešams:
- 100 g plato rīsu nūdeļu
- 100 g vistas filejas
- 2 ēdamkarotes eļļas cepšanai
- 200 g dārzeņu voka “Rimi” ķīniešu gaumē cepšanai (saldēts)
- 100 ml “Ajvar” mērces ICA
- 1 sīpolloks
Pagatavošana
- Tējkannā uzvāra 1 litru ūdens un aplej rīsu nūdeles, kas ieliktas bļodā. Tās būs gatavas 3–5 minūšu laikā.
- Pa to laiku sagriež strēmelītēs vistas fileju un apcep eļļā uz sakarsētas pannas.
- Cep 2 minūtes, tad pieliek dārzeņus – pa taisno no saldētavas. Nedaudz apmaisa un lej mērci, papildus pievienojot vēl 50 ml ūdens.
- Gaida, kad masa sāk vārīties, un tad ļauj mērcei pavārīties 1 minūti, lai izsilst dārzeņi. Izmantojot sietu, nokāš nūdeles un pievieno tās mērcei.
- Apmaisa dažas reizes un pasniedz ar smalki sagrieztiem lociņiem.
Zivs pīrāgs
2 personām
Pagatavošanas laiks: 35 minūtes
Nepieciešams
Pīrāgam:
- 2 loksnes (200 g) kārtainās mīklas
- 1 ola
- 1 kubiņš atsalušu maltu spinātu “Rimi”
- 2 saujas rīvēta siera (ieteicams izvēlēties mocarellas tipa sieru)
- 2 x 100 g zivs filejas (pēc paša ieskatiem)
- 2 šķipsnas sāls
Pasniegšanai:
- 200 g zaļo zirnīšu “Rimi” (saldēto)
Mērcei:
- 3 ēdamkarotes kvalitatīvas majonēzes
- 1 tējkarote mārrutku
- 1 sauja pētersīļu (sakapātu)
Pagatavošana
- 2 minūtes atlaidina mīklas loksnes, tad pārgriež uz pusēm, lai veidojas 4 četrstūri.
- Divus no tiem liek pannā uz cepampapīra un no vienas puses apsmērē ar sakultu olu.
- Uz apsmērētajiem gabaliem to centrā liek nosusinātus spinātus un sieru (to apjomu vajag sadalīt četrās daļās).
- Pa virsu centrā liek zivs fileju, apkaisa ar sāli, tad pa virsu atkal liek spinātus un sieru.
- Atlikušos mīklas četrstūrus izrullē 3–4 centimetrus platākus un liek pāri pildījumam. Izmantojot dakšu, malas pieplacina.
- Apsmērē abus pīrāgus ar olu. Mīklas virspusē iegriež dažus caurumus, lai mitrumam un liekajam gaisam būtu, kur aizplūst.
- Pīrāgi jācep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 175 grādos 20–25 minūtes, atkarīgs no pīrāga izmēra.
- Pirms pasniegšanas zaļos zirnīšus aplej ar verdošu ūdeni un patur tos 2 minūtes.
- Sajauc mērci, savienojot sastāvdaļas.
- Pasniedz siltu.
Ogu groziņš ar saldējumu
2 personām
Gatavošanas laiks: 20 minūtes
Nepieciešams:
- 2 loksnes (200 g) kārtainās mīklas
- 4 ēdamkarotes saldētu ogu (pēc izvēles)
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/2 ēdamkarote mannas vai miltu
- 1 ola
Pasniegšanai:
- 2 vai vairākas bumbas saldējuma
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem režīmā ar ventilatoru.
- Mīklu 2–3 minūtes atlaidina istabas temperatūrā, tad loksni pārgriež uz pusēm.
- Divas puses liek pannā uz cepamā papīra un apsmērē ar sakultu olu.
- Pārējās divas sadala četrās vienādās strēmelēs – pārgriež gareni uz pusēm un divas pusītes vēl uz pusēm.
- Mīklas gabalus uz apsmērētā kvadrāta liek tā, lai izveidojas groziņš.
- Sajauc ogas ar cukuru un mannu un liek groziņam pa vidu.
- Cep cepeškrāsns priekšpēdējā plauktā no apakšas 15–20 minūtes.
- Groziņus pasniedz siltus ar aukstu saldējumu.