Idejas gardiem mazuļa biezeņiem pavasarī!
-
Normunds Baranovskis
šefpavārs
Pavāra pieredze
“Mana jaunākā meita biezeņus neēda vispār, tāpēc dažkārt tos atjaucām ar siltu ūdeni, lai tos varētu dzert. Taču parasti viņai patika ēst tvaicētus vai novārītus dārzeņus –
saspiežot un sajūtot tos savās mazajās rociņās. Tāpēc nebaidies mazulim piedāvāt dažādas alternatīvas, ja kāds no piedāvājumiem tiek noraidīts!” iedrošina šefpavārs Normunds Baranovskis.
Batāšu biezenis
Sastāvdaļas:
- Batāte (saldais kartupelis)
- Burkāns
- Topinambūrs (var aizstāt ar kartupeli)
Attiecība sastāvdaļām: 2 daļas batāšu, 1 daļa burkāna, 1 daļa topinambūra.
Gatavošana:
- Novāri saknes, līdz tās ir mīkstas. Nokās sietā.
- Liec blenderī un samal biezenī.
- Ja nevēlies, lai ēdiens ir biezs, pievieno vārītu ūdeni.
- Pirms pasniedz, atdzesē istabas temperatūrā.
Melleņu biezenis
Sastāvdaļas:
- Banāns
- Mellenes
Attiecība sastāvdaļām: 1:1
Gatavošana:
- Liec sastāvdaļas blenderī un samal vai izmanto piestu.
- Lietojot smalku sietu, izspied biezeni, lai nokāstu melleņu sīkās sēkliņas.
Avokado biezenis
Sastāvdaļas:
- Avokado (nogatavināts)
- Mango
Attiecība sastāvdaļām: 1:1
Gatavošana:
Samal sastāvdaļas un pasniedz.
Ja biezenis mazajam iegaršojas, vari izmantot arī saldētos produktus – veikalos nopērkami sagriezti un saldēti gan avokado, gan mango.
Ņem vērā!
Ja avokado ilgāk pastāv, tas kļūst brūns, tāpēc šis biezenis nebūs tas, kuru pagatavot vairāk, lai būtu vairākām reizēm.
Tvaicēti dārzeņi
Sastāvdaļas:
- Kartupelis
- Batāte
- Ziedkāposts
Gatavošana:
- Dārzeņus un saknes iesaku griezt palielos gabalos, lai tos viegli varētu ņemt rokās.
- Atceries, ka dažus dārzeņus tvaicēties vajag likt agrāk un tad pievienot pārējos. Šajā gadījumā pirmo liek kartupeli, pēc piecām tvaicēšanas minūtēm pievieno ziedkāpostu un batāti. Tvaicē vēl 10 minūtes vai līdz kļūst mīksti. Pasniedz istabas temperatūrā.
- Ļauj, lai no šiem dārzeņiem mazulis pats veido savu biezeni – savās rociņās vai traukā.