Ko piknikā piedāvāt zīdainim? 3 pavāra idejas

Kas gan ir vasara bez piknika! Piedāvājam vienkāršas receptes, lai mazuļiem, kam uzsākta piebarošana, būtu arī sava – īpašā – piknika maltīte.
  • Normunds Baranovskis

    Normunds Baranovskis

    šefpavārs

Kroketes piemērotas jau lielākam ēdājam, kas prot košļāt.

FOTO:

Kroketes piemērotas jau lielākam ēdājam, kas prot košļāt.

Krēmīgais burkāns

Gatavošanas laiks: 20 minūtes

 

 

Vajadzēs:

  • 1 lielu vai 2 nelielus burkānus
  • 1 nelielu kartupeli

 

Pagatavošana

Burkānus un kartupeli nomizo, sagriež mazākos gabalos un liek vārīt verdošā ūdenī 15 minūtes vai tik ilgi, līdz burkāns mīksts.

Ar caurdura karoti liek gatavos dārzeņus blendera krūzē un maļ biezenī.

Lai biezeni padarītu gaisīgāku, nedaudz šķidrāku, lēnām pievieno ūdeni, kurā vārītas saknes.

 

 

Vistas filejas un kartupeļu kroketītes

Gatavošanas laiks: 25 minūtes

 

 

Vajadzēs:

  • 2 vidēja lieluma kartupeļus
  • 1 sauju svaiga bazilika
  • 1 vistas fileju
  • Sāli pēc garšas
  • 2–3 ēdamk. miltu (atkarīgs no kartupeļu lieluma)
  • Apcepšanai neitrālas garšas eļļu

 

Pagatavošana

Nomizo kartupeļus, sagriež mazākos gabalos un novāra, līdz tie mīksti.

Reklāma
Reklāma

Virtuves kombainā liek vistas fileju, vārītos kartupeļus, baziliku, sāli un miltus un visu samaļ.

Uzkarsē pannu un no abām pusēm eļļā apcep mini kroketītes – gluži tāpat kā pankūkas.

Līdzi ņem atdzesētas kastītē vai pasniedz siltas uzreiz ar iecienītākajām mērcēm un piedevām.

 

 

Mini plakanmaizītes ar svaigu zaļumu pesto

Gatavošanas laiks: 15 minūtes

 

 

Vajadzēs:

Pesto

  • 2 saujas svaiga bazilika lapu
  • 2 saujas citu zaļumu (spināti, pētersīļi, dilles u. tml.)
  • 1 tējk. cietā siera
  • 1 daivu ķiploka
  • Šķipsnu sāls
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 120 ml neitrālas garšas eļļas
  • 1 sauju riekstu (pēc izvēles)

 

Mini plakanmaizītēm

  • 200 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 20 g auksta sviesta
  • Šķipsnu sāls
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 100–120 g silta ūdens
  • Apcepšanai neitrālas garšas eļļu

 

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli un ierīvē sviestu – visu saberž kopā. 

Lēnām pievieno siltu ūdeni un izmīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām un galda.

Sadala mīklu 8–10 mazās bumbiņās un atstāj uz galda, apklātas ar dvielīti.

Sagatavo pesto.

Saliek visas sastāvdaļas blendera krūzē un samaļ gardā krēmīgā pesto.

Tagad no mīklas bumbiņām izveido mazas plakanas maizītes, kuras cep uz ietaukotas pannas gluži kā pankūkas. Atdzesē un pasniedz ar pesto.

Šī ir lieliska un garda uzkoda, kura garšos pat pavisam mazam bērnam.

Saistītie raksti