Šī gada Tēva dienas virstēma – tēta spēks. Tēva dienas festivālā gaidāmi cīņu mākslu šovi

Kendo, kapoeira, paukošana – Tēva dienas festivāla skatuves programma būs piepildīta kā ar muzikāliem priekšnesumiem, tā arī ar dažādu cīņu mākslu paraugdemonstrējumiem. “Tēta spēks ir šī gada Tēva dienas festivāla izvirzītā virstēma. Aktualizēsim ne vien tēta fiziskā spēka un veselīga dzīvesveida, bet arī mentālā spēka nozīmi,” stāsta Tēva dienas festivāla rīkotāja, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” Tēva dienā tētiem katru gadu sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem” dāvina ozola stādus – šogad tas būs sarkanais ozols (Quercus rubra).

FOTO: Publicitātes foto

Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” Tēva dienā tētiem katru gadu sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem” dāvina ozola stādus – šogad tas būs sarkanais ozols (Quercus rubra).

Tēva dienu Latvijā atzīmē septembra otrajā svētdienā, šogad tā ir 8. septembrī – šajā dienā Rīgā, Vērmanes dārzā, notiks jau vienpadsmitais Tēva dienas gājiens un festivāls, to rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. “Šī gada Tēva dienu apvīs tēma – tēta spēks. Aktualizēsim veselīga dzīvesveida un regulāru fizisko aktivitāšu nozīmi – tas viss svarīgi gan tēta dzīvildzei, gan arī piemēra rādīšanai savam bērnam. Uzsvērsim arī mentālo spēku – cik būtiski ir rūpēties par savu emocionālo veselību, kā arī iesaistīties bērna izglītībā un intelekta attīstībā jau no bērna pirmajām dzīves dienām,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Centrs “Kishintai”

Kendo, kapoeira, paukošana – gaidāmi dažādu cīņu mākslu šovi

Tēva dienas festivāls, kā ierasts, sāksies ar svinīgu gājienu Rīgā, pa Brīvības ielu, – sākums plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās tam no plkst. 11.00. Gājienā aicinātas piedalīties ģimenes, līdzi ņemot arī vecvecākus, krustvecākus un citus sev tuvus cilvēkus – gājiens ir par godu tētiem, un tā sauklis ir “Lepns, ka esmu tētis!”. Gājiens noslēgsies Vērmanes dārzā, kur turpināsies festivāla gaisotnē līdz plkst. 16.00.
 

“Capoeira Latvia”

Vērmanes dārzā uz lielās skatuves gaidāma daudzpusīga skatuves programma – muzicēs folkroka grupa “Juuk”, etnoperkusiju grupa “Zeme Dunn” un vokāli instrumentālā grupa “7 dēli”. Ar deju priekšnesumiem uzstāsies Veizāna deju skola un deju studija “Dance Beat”. Būs skatāmi arī dažādu cīņu mākslu paraugdemonstrējumi: paukošanu rādīs paukošanas klubs “Asmens”, Japānas paukošanas mākslu – Latvijas Kendo federācija, citas tradicionālās Japānas cīņu mākslas – aikido, iaido, kobudo – demonstrēs centrs “Kishintai”, savukārt brazīliešu nacionālās cīņas mākslu kapoeiru izrādīs klubs “Capoeira Latvia”.
 

Latvijas Kendo federācija

Reklāma
Reklāma

Tēva dienas festivālā notiks arī spēka treniņi, un tos varēs piedzīvot kopā ar spēkavīru Daini Zāģeri – spēka izaicinājumā “Riepu zāģēšana ar Daini Zāģeri”.

 

Ģimenes aicinātas iestādīt tēta varenā spēka simbolu – ozolu

Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” Tēva dienā tētiem katru gadu sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem” dāvina ozola stādus – šogad tas būs sarkanais ozols (Quercus rubra). “Pirmajiem 100 tētiem, kam ir vieta, kur iestādīt ģimenes ozolu, dāvanā būs stāds. Lai gadu gaitā kuplodams tas simbolizē tēta spēku un raisa sajūtu: tētis vienmēr ir modrībā par savu ģimeni, tās mieru un drošību,” teic vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja, piebilstot, ka pasākumā tētiem būs sarūpētas arī daudzas citas dāvanas, to skaitā skatuves programmas ietvaros notiks balvu izloze uz lielā laimes rata.

Paukošanas klubs “Asmens”

Par Tēva dienas festivālu

Kopš Tēva diena kalendārā atzīmēta kā oficiāli svētki, rūpes par tās popularizēšanu, rīkojot dažnedažādas aktivitātes, ir uzņēmusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Rezultātā šogad Tēva dienas gājiens un festivāls gaidāms jau vienpadsmito reizi. Tradicionāli festivāls notiek kalendārā noteiktajā Tēva dienas svinēšanas laikā – septembra otrajā svētdienā, šogad – 8. septembrī. Dalība Tēva dienas festivālā un aktivitātēs ir bez maksas, plašāka informācija www.tevadiena.lv. Šogad pasākumu līdzfinansē Rīgas dome. 

Saistītie raksti